19

12.2016

Візуальні тренди 2017 року

У Depositphotos (успішний міжнародний фотобанк) проаналізували запити клієнтів і поговорили з лідерами індустрії, щоб виділити найбільш популярні теми та стилі. Ось ключові тренди, які будуть визначати візуальну культуру в наступному році:


1. Ще раз в 90-ті

Комунікації будуть включати ще більше наївних, щирих і «живих» фотографій. Фільтри з ефектом зйомки на плівку роблять знімки ближчими до фотографій «звичайної людини», особистих історій – до всього, чого часто не вистачало в епоху домінування технічно вивірених, рафінованих стокових фотографій.

2. Емоції та рух

Сьогодні, коли всі ми – трохи фотографи, попит на оригінальні, чесні та нестандартні зображення зростає. Споживачі, які самі виробляють візуальний контент, не реагують на відполіровані награні фото. Вони хочуть бачити щирі емоції, недоліки й рух в кадрі. Типажі та ситуації на фото повинні бути знайомі та близькі аудиторії. Персональна історія та магія моменту – як історія з Snapchat – сьогодні привертає увагу найкраще. Люди все ще хочуть бачити знімки з правильною, або, принаймні, цікавою композицією, але ніяк не стерильні стокові фотографії. Основна складність полягає в тому, щоб робити знімки, наближені до реального життя. Кадри, які не виглядають награними: випадкові, природні та настільки ж витончені та привабливі.

3. Весь світ на зв’язку

Ми використовуємо чат-боти для читання новин, ми ділимося буденними проблемами в соціальних медіа, доручаємо розумним пристроям дбати про наше здоров’я та безпеку. Розвиток комунікацій в цьому напрямку буде шаленим, враховуючи як розумні пристрої розвиваються з кожним роком. Стає все складніше ілюструвати подібні теми, але рішення складних завдань завжди дарує більше задоволення та цінного досвіду.

4. Війна зі стереотипами триває

Соціальні стереотипи в суспільстві ускладнюють вибір правильних зображень для комунікацій. Не зважаючи на численні кампанії, спрямовані на боротьбу зі стереотипами, в комерційній фотографії все ще не вистачає гендерного та расового розмаїття. Природні фотографії відображають реальний світ, підкреслюючи гендерну, культурну, етнічну, вікову, професійну та соціальну різноманітність у всіх проявах. Сюжети, з незвичними героями на робочому місці, на відпочинку або в спортзалі сьогодні мають великий попит у клієнтів фотобанку і продовжують набирати популярності в медіа.

5. Домінування відео

За прогнозами Syndacast, в 2017 році відео-контент згенерує не менше 74% всього інтернет-трафіку. Це означає, що попит на оригінальне, живе відео у високій роздільній здатності істотно виросте. Панорамне відео та зйомки з літальних апаратів стали ключовим трендом в році, що минає, завдяки розвитку пристроїв, які полегшують виробництво таких роликів. GIF-анімація також продовжує набирати популярності в соціальних мережах і медіа.

6. Астрофотографія

Знімки галактик, туманностей, комет та інших космічних об’єктів отримують підвищений відгук у соціальних мережах та комерційній фотографії. У другій половині 2016 року ми спостерігали вибуховий інтерес до стокових фото на космічну тематику: частота пов’язаних пошукових запитів збільшилася на 56%. Фотографії з зірками ставали орнаментами для друку на тканині та фоновими зображеннями.

7. Поп-арт натюрморти

Від знімків вашого обіду до використання фотографій вашого взуття – неживі об’єкти, завдяки мобільній фотографії, тепер все частіше живуть своїм життям. Статична предметна зйомка іноді розповідає історію краще, ніж фотографія зі складним динамічним сюжетом. Фото гаджетів, їжі та аксесуарів тепер часто перетворюють на яскраві поп-арт картинки.

8. Похмурі та прості пейзажі

Мінімалістична фотографія вже кілька років не виходить з широкого використання. У тренді сьогодні – пустелі, туман, дощ, непомітні природні матеріали: скелі, земля, пісок. Секрет таких пейзажів полягає в тому, щоб залишити в кадрі всього кілька об’єктів, позбутися від будь-яких відволікаючих деталей і домогтися мінімалізму завдяки використанню приглушених кольорів.

9. Фотографії з дронів

Дрони стають мейнстрім-інструментом в фотографії. В 2017 році очікують побачити ще більше фотографій, знятих дронами. Такі знімки виходять потужними та чарівними, вони передають відчуття пригоди. Ціни на дрони падають, в той час як їх якість і функціональність поліпшується – тепер дрони як ніколи доступні.

10. Прості патерни

Одна з найбільших переваг мінімалістичний патернів – універсальність. Попит на такі фонові зображення зростає, так як вони можуть допомогти творчо передати зміст тексту або проекту. У той же час, патерни з простими лініями і помірними квітами необхідні для створення чистих і зрозумілих інтерфейсів для багатьох пристроїв. Фонові патерни повинні бути оригінальними, сміливими та унікальними – як і будь-яка інша частина вашого контенту. Такі фони виходять з фотографій звичайних об’єктів: природи, текстилю, предметів інтер’єру.

11. Технології та Покоління Z

Технології – це потужний інструмент, який може бути використаний як на благо, так і на шкоду. Нам потрібно бути напоготові, не забуваючи про те, що все це робиться заради людей, не втрачати голову від необмежених можливостей, які дарують технології. Це особливо важливо для молодих людей, які виросли в цифрову епоху.

12. Зроби своїми руками

Поки культура масового виробництва і споживання все ще домінує в світі, малий бізнес і філософія хендмейд речей надихають мільйони людей. Фотографія відображає цей тренд, показуючи, як власники крамниць, майстерень і художники втілюють свої мрії в реальність. Зображення людей, захоплених хобі або улюбленою справою, сьогодні дуже популярні: в 2016 році пошукові запити «печворк» (клаптикове шиття) фотографій виросли на 98%, а попит на стокові фото «підприємців» – на 124%.