5

4.2017

Правила ведення та планування корпоративного блогу

“Блог” або “Новини” – це сторінки, які найчастіше можна зустріти на корпоративний веб сайтах. Ці сторінки допоможуть вам розповісти клієнтам про новинки галузі у якій ви працюєте, можливість поділитися корисною інформацією та заявити про себе як про кваліфікованого гравця на ринку.

Нашим клієнтами ми завжди пропонуємо скористатися правилами ведення подібних розділів, щоб це приносило максимальну користь для відвідувачів та результат для бізнесу.


Контент-план. Це продуманий план постів у вашому блозі. Його метою – зменшити дефіцит ідей, з якими в контент-маркетингу стикаються всі і постійно. Розпишіть ваш контент-план, що найменше на місяць в перед. Так ви виграєте час на підготовку інформації на наступний місяць.

Контент-план повинен бути актуальним. Розробка плану – це не просто складання списку можливих тем для блогу. Підходьте до планування гнучко, покажіть для себе в плані ті завдання, які вам потрібно буде вирішувати в ближчі кілька місяців. Проаналізуйте, що з опублікованого вами викликало найбільшу цікавість в аудиторії (розшарювання, коментарі, лайки), на наступний період заплануйте розробку тематичної інформації в тому форматі, у якому найбільше зацікавили аудиторію. Публікуйте не однотипну інформації, а чергуйте теми ти типи постів. Старайтеся шукати баланс між об’ємними статтями, короткими повідомленнями, інфографікою, відео тощо.

Позиція автора. Успіх у ведення блогу – це «власний погляд» на події, індивідуальне, авторське відношення до предмету опису. Вміння працювати в індивідуальному форматі — це мінімум для того, щоб ваші пости були популярними. Спілкуйтеся з вашою аудиторією не як компанія, а як людина, професіонал, який стоїть за цією компанією. Станьте порадниом, експертом, який надає консультацію. Так ваші клієнти відчують, що вам можна довіряти.

Цільова аудиторія. Вам потрібно чітко розуміти для кого ви пишете статті чи пости. Ваша цільова аудиторія — це не абстрактна маса, це люди відповідного віку, гендеру, місця проживання тощо. Навіть такі нюанси потрібно враховувати при генеруванні контенту.

Створюйте тексти для людей. Перед вами не стоїть завдання написати як можна більше тексту де буде використано максимум ключових фраз. В першу чергу ви пишете для людей, тому матеріали повинні бути цікавими та зрозумілими для аудиторії. Розмовляйте з вашою цільовою аудиторією професійною мовою, але так, щоб це було їй цікаво (навіть якщо ви займаєтеся фінансової тематикою або продажем листового металу).

Ілюстрація. Величезне значення для ефективної комунікації має візуальна складова. Публікуйте ваші матеріали з ілюстраціями, зображеннями чи інфографіками, які максимально будуть доповнювати текст. Урізноманітніть текст і мотивуйте відвідувача прочитати матеріал до кінця.

Як краще і ефективніше розташувати текст на сайті у поєднанні з ілюстративними матеріалами, ви можете дізнатись із статті “Як радикально покращити контент на вашому сайті”?

Якщо ви будете слідувати цим простим принципам, генерувати нові, цікаві та актуальні матеріали, влучні та якісні ілюстрації до них, ви зможете збільшити відвідуваність вашого сайту. Бажаємо успіху!